top of page

Om / ABOUT

Född och uppvuxen i en musikalisk familj i Småländska Virserum. Kyrkan blev tidigt den plats där jag fick möjlighet att utveckla mitt stora intresse för sången och musiken, och de första egna, små sångerna kom till när jag var 9 år gammal. Som 18-åring flyttade jag till Stockholm och studerade musik på Bromma folkhögskola.

 

Jag har genom åren sjungit i körer, band och andra konstellationer. Har också lett körer för både barn, ungdomar och vuxna, samt jobbat med musiklekis och barnrytmik. 

Var under flera år en del av coverduon Raspberry Blue tillsammans med den gitarristen Johannes Ahlvlinder. 

De senaste åren har den egna sången och låtskrivandet fått en allt större och viktigare plats i livet. Sångerna kommer från mitt hjärta och rör det mesta livet rymmer och min tro på Gud.

Texterna är viktiga för mig. De är väldigt ärliga och hoppfulla. Jag älskar att leka fram melodierna, så allt stämmer, text och känsla, det jag vill förmedla. Sångerna rör sig i genren vispop med inslag av både lite country och jazz.

IMG_4184.jpg
”…the Swedish singer songwriter has convinced us of her strong abilities to compose heartfelt and touching songs.
 
- Rootstime, Belgium
"Jeanette är en stabil singer songwriter som lyckats mejsla fram ett eget uttryck…”
 
- Daniel Röjås, Pingst.se

“Out of Sweden comes singer/songwriter Jeanette Akerlund, who released her debutalbum ‘En egen plats’ in September 2013. The included music is AOR/Poprock ish like only the Swedish people are able to do, so it is filled with catchy hooks and melodic choruses, sung beautifully by Jeanette..."

- Strutterzine, Holland

bottom of page