JHXc6K0VQlGtgcAaMLpbKg_thumb_96b_rediger

OM

”…the Swedish singer songwriter has convinced us of her strong abilities to compose heartfelt and touching songs.
 
- Rootstime, Belgium
"Jeanette är en stabil singer songwriter som lyckats mejsla fram ett eget uttryck…”
 
- Daniel Röjås, Pingst.se

"Jag hör gärna mer låtar i samma stil som En egen plats och Två rum. Hur som helst är jag övertygad om att det kommer att komma fler album av Åkerlund. Jag hoppas verkligen det, för detta är en mycket trivsam skiva!"

 

- Daniel Gustavsson, Lira,       Musikmagazin

Född och uppvuxen i en musikalisk familj i Småländska Virserum. Kyrkan blev tidigt den plats där jag fick möjlighet att utveckla mitt stora intresse för sången och musiken, och de första egna, små sångerna kom till när jag var 9 år gammal. Som 18-åring flyttade jag till Stockholm och studerade musik på Bromma folkhögskola.

Jag har genom åren sjungit i olika körer, band och andra konstellationer. Har också lett körer för både barn, ungdomar och vuxna, samt jobbat med musiklekis och barnrytmik. 

Var under flera år en del av coverduon Raspberry Blue tillsammans med den fantastiska gitarristen Johannes Ahlvlinder. Med en bred repertoar spelade vi på bl.a hotell, restauranger, caféer och olika event. 

De senaste åren har den egna sången och låtskrivandet fått en allt större och viktigare plats i livet. Sångerna kommer från mitt hjärta och rör det mesta livet rymmer. Texterna är viktiga för mig. De är väldigt ärliga, varma och hoppfulla och efter att ha provat mig fram, så har jag till slut landat i att skriva enbart på svenska, det är där jag hör hemma. Mitt eget språk. Jag älskar att leka fram melodierna, så allt stämmer, text och känsla, det jag vill förmedla. Sångerna rör sig i genren vispop med inslag av både lite country och jazz.

2013 spelade jag in mitt debutalbum ”En Egen Plats”. En fullängdare med 12 låtar, både på svenska och engelska. Producerad och arrangerad av Emanuel Sandgren.

Hösten 2015 kom EP:n ”Vidöppna fönster”, med fyra låtar på svenska. Den här gången producerad och arrangerad av Paul Biktor Börjesson.

2018 släppte jag singlen "Broar över vatten", 2019 - "I kärlekens hägn" och "Det lyser i fönstret", även dem producerade av Paul Biktor Börjesson.

 

“Out of Sweden comes singer/songwriter Jeanette Akerlund, who released her debutalbum ‘En egen plats’ in September 2013. The included music is AOR/Poprock ish like only the Swedish people are able to do, so it is filled with catchy hooks and melodic choruses, sung beautifully by Jeanette..."

- Strutterzine, Holland